مهمترین فاکتورهای اصلی در سرعت شارژ گوشی موبایل
آیا تا به حال این تجربه ناامید کننده را داشته اید که هنگام انجام کارهای خانه، گوشی خود را به برق وصل می کنید تا آب بخورد، اما وقتی بعداً دوباره چک می کنید، شارژ به سختی کاهش می یابد؟ خوب، چند چیز ممکن است سرعت شارژ شما را کاهش دهد، و خوبی این است که می توانید آن را برطرف کنید.
عواملی که سرعت شارژ گوشی هوشمند شما را تعیین می کنند
شاید فکر کنید کلگی شارژر شما تنها چیزی است که سرعت شارژ شدن گوشی شما را کنترل می کند. اما سرعت شارژ تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد:
وات و ولتاژ شارژر
فرمول محاسبه سرعت شارژ (وات) ولتاژ (ولت) × جریان (آمپر) است. بنابراین، یک شارژر با وات بالاتر، مانند یک شارژر 30 وات در مقابل 15 وات، قدرت بیشتری را به گوشی شما وارد می کند و آن را سریعتر شارژ می کند، مشروط بر اینکه تلفن شما از 30 وات پشتیبانی کند.
کیفیت کابل شارژ
اکثر تولید کنندگان کابل شارژ از مواد و متریال یکسان برای تولید استفاده نمی کنند. کابلهای باکیفیت با سیمهای ضخیمتر و عایق بهتر میتوانند جریان بیشتری را با مقاومت کمتر حمل کنند که منجر به شارژ سریعتر میشود. علاوه بر این، کابل هایی که از استانداردهای شارژ سریع پشتیبانی می کنند، مانند USB Power Delivery (PD) یا Qualcomm Quick Charge، می توانند سرعت شارژ را بیشتر افزایش دهند.
سلامت و ظرفیت باتری
با گذشت زمان، باتری های گوشی مانند زمانی که نو بودند شارژ نمی شوند. یک باتری قدیمی ممکن است مانند گذشته برای شارژ کردن سریع و کامل مشکل داشته باشد. بررسی وضعیت سلامت باتری خود گهگاه و تعویض باتری جدید در صورت خراب شدن، می تواند سرعت شارژ شما را در بهترین حالت نگه دارد.
دما و شرایط محیطی
شارژ در دمای بسیار بالا یا پایین برای باتری های لیتیومی عالی نیست و می تواند روند را کاهش دهد. اتاقهایی با دمای متوسط و راحت برای دریافت سریعترین شارژ ممکن در تلفن شما بهترین هستند.
فرآیندهای پس زمینه و استفاده
تماشای ویدیوها، استفاده از برنامههای پر مصرف، انجام بازیها یا روشن گذاشتن صفحه نمایش میتوانند انرژی را از شارژ باتری منحرف کنند. برای به حداکثر رساندن سرعت شارژ، بستن برنامه های غیرضروری و محدود کردن استفاده از تلفن را در نظر بگیرید تا تلفن بتواند انرژی خود را روی پر کردن نوار باتری متمرکز کند.
منبع تغذیه
چه از یک پریز در دیوار شارژ کنید، چه از یک پورت USB در رایانه خود یا یک پاور بانک، منبع تفاوتی در سرعت شارژ ایجاد می کند. اتصال مستقیم به دیوار معمولاً سریعترین است زیرا می تواند پایدارترین و قدرتمندترین منبع برق را تأمین کند.
پورت شارژ و کانکتورها
پورت شارژ و کانکتورهای کابل بر سرعت شارژ تلفن شما تأثیر می گذارد. اگر آنها کثیف یا آسیب دیده باشند، می توانند نحوه انتقال کارآمد برق را مختل کنند. سعی کنید پورت شارژ خود را با دمیدن یا پاک کردن گرد و غبار و پرزهای جیب تمیز نگه دارید. کانکتورهای کابل را نیز از نظر عیوب بررسی کنید و اگر مشکلی به نظر می رسد، یکی جدید بگیرید. با وضعیت خوب همه چیز، جریان و سرعت شارژ را بهینه خواهید کرد.
چگونه شارژر مورد نیاز گوشی خود را انتخاب کنیم؟

در روزهای اولیه تولید گوشی های هوشمند، شارژر 5 واتی فناوری بسیار پیشرفته ای در نظر گرفته می شد. به عنوان مثال، اولین آیفونی که در سال 2007 عرضه شد با یک شارژر 5 واتی همراه بود. اما از آنجایی که باتریهای تلفن در طول زمان رشد کردند و همه ما خواستار شارژ سریعتر شدیم، شرکتها باتری گوشی های خود را افزایش دادند.رفته رفته غول های تکنولوژی با گسترش تکنولوژی گوشی های هوشمند با باتری های قدرتمند تر و بزرگتر تولید کردند و با توجه به اینکه اکثر این گوشی ها بدون شارژ به بازار روانه می شوند تولید کنندگان بزرگ برای تولید بهترین شارژرهای فست شارژ دست به رقابت زدند.
انواع فناوری شارژ سریع
فهمیدن اینکه کدام شارژر امروزه برای گوشی شما بهتر کار می کند، ممکن است کمی گیج کننده باشد، با همه استانداردهای شارژ مختلف و سطوح وات موجود در بازار. اولین کاری که باید انجام دهید این است که بررسی کنید تلفن شما از چه نوع شارژی پشتیبانی می کند. اکثر گوشی های هوشمند مدرن با یکی از این استانداردهای اصلی کار می کنند:
فناوری شارژ Power Delivery
نام کامل PD، مشخصات تحویل برق USB نامیده می شود، که یک استاندارد شارژ سریع است که توسط انجمن پیاده سازان USB (USB-IF) راه اندازی شده است. استاندارد الحاقی منبع تغذیه USB فعلی فناوری شارژ سریع USB PD تا 100 وات (20 ولت/5 آمپر) را پشتیبانی میکند و با کابلها و رابطهای استاندارد USB موجود سازگار است. بنابراین، USB PD نه تنها به طور گسترده توسط دستگاه های تلفن همراه مورد استفاده قرار می گیرد، بلکه در رایانه های لپ تاپ و حتی نمایشگرها و سایر دستگاه ها نیز استفاده می شود.
فناوری شارژ سریع USB PD
از آنجایی که USB PD برای برقراری ارتباط و تامین برق نیاز به استفاده از خط CC دارد، به طور کلی، هر دو انتهای خط شارژ پروتکل PD از رابط های Type-C استفاده می کنند. همچنین مشخصاتی به نام PPS در پروتکل PD وجود دارد. منبع تغذیه قابل برنامه ریزی (PPS) نوعی است که توسط USB PD3.0 پشتیبانی می شود. می تواند از پروتکل USB PD برای تنظیم ولتاژ و جریان استفاده کند و محدوده تنظیم ولتاژ می تواند تا 20 میلی ولت دقیق باشد و تنظیم ولتاژ را دقیق تر می کند.
پروتکل PD در حال حاضر گسترده ترین پروتکل شارژ سریع پشتیبانی شده است. اکثر تلفن های هوشمند جدید رایج از شارژ سریع پروتکل PD پشتیبانی می کنند. به ویژه، اپل استاندارد شارژ سریع PD را به عنوان پروتکل استاندارد شارژ سریع برای دستگاه های اپل به طور مستقیم پذیرفته است. آخرین سری آیفون 12 از شارژ سریع 20 واتی PD پشتیبانی می کند، اما شارژر ندارد و باید توسط کاربر خریداری شود.
فناوری شارژ Qualcomm QC
نام کامل فناوری شارژ سریع Qualcomm QC Quick Charge است که یک فناوری شارژ سریع است که توسط کوالکام برای گوشی های هوشمند مجهز به پردازنده اسنپدراگون توسعه یافته است. در حال حاضر Qualcomm QC دارای استانداردهای QC1.0، QC2.0، QC3.0، QC4.0، QC5.0 و غیره است.
Qualcomm Qc5
در حال حاضر آخرین استاندارد فناوری شارژ سریع Qualcomm QC استاندارد QC5.0 است. عملکرد Quick Charge 5 در مقایسه با پلتفرم نسل قبلی به طور قابل توجهی بهبود یافته است. این می تواند تا 100W+ توان شارژ را پشتیبانی کند و راندمان شارژ 70 درصد بیشتر از Quick Charge 4 است و از باتری دوگانه پشتیبانی می کند. طراحی و خروجی برق 20 ولت. از نظر ایمنی، Quick Charge 5 از حفاظت ولتاژ، جریان و دما در 12 سطح پشتیبانی می کند و دمای کاری آن می تواند حدود 10 درجه سانتیگراد کمتر از Quick Charge 4 باشد. در حال حاضر، Snapdragon 865، Snapdragon 865 Plus و بالاتر از Snapdragon رده بالا پلتفرم های موبایل می توانند از فناوری Quick Charge 5 پشتیبانی کنند.
پروتکل های FCP و SCP هواوی
هر دوی این ها پروتکل های اختصاصی هوآوی هستند. همه آنها برای رفع نیازهای شارژ تلفن های همراه هواوی توسعه یافته اند.
پروتکل FCP زودتر با استفاده از راه حل "ولتاژ بالا و جریان کم" مشابه QC2.0 منتشر شد و مشخصات خروجی آن 9V2A 18W است. می تواند شارژ سریع تری را بدون به خطر انداختن عمر باتری ارائه دهد.
پروتکل SCP پس از سال 2016 راه اندازی شد و از راه حل "ولتاژ پایین و جریان بالا" مشابه OPPO استفاده می کند. مشخصات خروجی 5 ولت 4.5 آمپر یا 10 ولت 4 آمپر است. بعداً هواوی فناوری پمپ شارژ را بر اساس پروتکل SCP اضافه کرد و جریان را از 4 آمپر به 8 آمپر افزایش داد و به شارژ فوق سریع با توان شارژ 40 وات دست یافت. بعداً شارژ فوق سریع 65 واتی با شارژ باتری دوگانه نیز ظاهر شد.
با این حال، پروتکل شارژ سریع SCP تنها با پشتیبانی از کابل شارژ قابل استفاده است و باید به کابل شارژی مجهز شود که جریان بالای 5 آمپر را پشتیبانی می کند. پروتکل SCP می تواند به طور هوشمند بر اساس عواملی مانند وضعیت باتری و دمای محیط تنظیم کند تا ایمنی و پایداری شارژ را تضمین کند.
شارژ فلاش VOOC و SuperVOOC OPPO
من معتقدم بسیاری از مردم با شارژ فلش VOOC OPPO آشنا هستند. در آن زمان، بازار شارژ همچنان تحت سلطه 5 ولت 2 آمپر بود. OPPO رویکرد متفاوتی در پیش گرفت و شعار «در 5 دقیقه شارژ، 2 ساعت صحبت کنید» را فریاد زد. این شرکت در اتخاذ یک راه حل کم ولتاژ و جریان بالا پیشتاز شد و 5 ولت 4.5 آمپر را راه اندازی کرد. شارژ فلش VOOC با توان شارژ 22.5 وات. در مقایسه با جریان اصلی شارژ سریع ولتاژ بالا در آن زمان، شارژ سریع ولتاژ پایین کنترل دما و کارایی بالاتری دارد.
پس از چندین به روز رسانی، شارژ فلش اکنون به نسخه SuperVOOC2.0 توسعه یافته است که از راه حل سری دو باتری و فناوری پمپ شارژ جدید برای کاهش ولتاژ دو سلولی با در نظر گرفتن ایمنی و کارایی به نصف استفاده می کند و به ولتاژ 10 ولت 6.5 آمپر می رسد. ، شارژ سوپر فلش با توان شارژ 65 وات.
با این حال، از آنجایی که سیستم باتری، شارژر و سیم ها همگی سفارشی شده اند، شرایط نسبتاً سخت است. مانند شارژ سریع Huawei SCP، OPPO نیز باید از کابل های شارژ با جریان بالا پشتیبانی کند تا شارژ فلش VOOC را فعال کند.
پروتکل MediaTek MTK PE
پروتکل PE مدیاتک یک فناوری جدید شارژ سریع است. این دستگاه یک تراشه مدیریت شارژ کارآمد و یک الگوریتم شارژ بهینه را برای رسیدن به شارژ سریعتر ترکیب میکند و میتواند به طور خودکار ویژگیهای دستگاه شارژ را در طول فرآیند شارژ شناسایی کند و در نتیجه تجربه شارژ هوشمندتر و ایمنتری را ارائه دهد. در حال حاضر پرکاربردترین تلفن های همراه گوشی های Meizu هستند که mCharge نام دارند.
برخی دیگر از سازندگان پروتکل های فوق را ارتقا داده یا تغییراتی جادویی ایجاد کرده اند و آنها را به روش های شارژ منحصر به فرد خود تبدیل کرده اند.
فناوریMiturboCharge شیائومی

فناوری شارژ سریع شیائومی با نام MI Turbo Charge شناخته میشود. شیائومی پس از اینکه به سرعت به اهمیت پروتکل شارژ سریع PD اصلاحشده پی برد، فناوری شارژ سریع اختصاصی خود را به طور قابل توجهی توسعه داد. این فناوری اکنون شامل نسخههای 120 وات، 67 وات، 55 وات و 33 وات میباشد که قابلیت شارژ سریع را با قدرتهای مختلف ارائه میدهند.
MI Turbo Charge قادر است با استفاده از کابلهای سفارشی و رابط USB، شارژ سریع USB-A به Type-C را انجام دهد. به دلیل طراحی اختصاصی رابطها، برای دستیابی به بهترین عملکرد شارژ سریع، استفاده از شارژر و کابل اصلی شیائومی ضروری است. به عنوان مثال، گوشی Mi 11 Pro از فناوری شارژ سریع 67 وات MI Turbo Charge پشتیبانی میکند.
AFC
AFC (Adaptive Fast Charge) پروتکل شارژ سریع اختصاصی سامسونگ است. پس از سال 2019، تمام گوشی های پرچمدار منتشر شده توسط سامسونگ با PD3.0 سازگار هستند، از شارژ سریع PPS پشتیبانی می کنند و پروتکل AFC خود را کنار گذاشته است.
به طور کلی، هر سازنده بزرگ پروتکل شارژ خود را دارد و برخی از آنها برای رسیدن به شارژ سریع نیاز به استفاده از شارژرهای اصلی و کابل های شارژ دارند. اگر هیچ پیشرفت بزرگی در فناوری باتری وجود نداشت، فناوری شارژ سریع همچنان در چند سال آینده محبوب خواهد بود. به هر حال، یک گوشی با صفحه نمایش بزرگتر و باتری بزرگتر اگر سرعت شارژ خیلی پایین باشد، قطعاً کاربران را دیوانه می کند.
با این حال، ضرب المثل قدیمی بدون تغییر باقی می ماند، "شارژ سریع به باتری آسیب می رساند." با این حال، با قضاوت از سرعت فعلی که اساساً تلفن های همراه هر دو سال یک بار تعویض می شوند، آسیب باتری ناشی از شارژ سریع بسیار ناچیز است. به هر حال، وسوسه ای که می توان در 30 دقیقه پر کرد، برای همه واقعاً خوشمزه است. وقتی شب به رختخواب می روید نیازی به شارژ مجدد آن ندارید. وقتی صبح از خواب بیدار می شوید، باتری کاملاً شارژ می شود. عالی نیست؟
به عنوان یک بررسی اجمالی، در اینجا برخی از استانداردهای رایج شارژ و محدوده وات پشتیبانی آنها آورده شده است تا به شما ایده دهد که چگونه می توانند تلفن شما را به سرعت روشن کنند:
اگر تلفن شما همراه با شارژر استوک است، معمولاً بهترین گزینه برای شارژ سریع و مطمئن است. سازندگان آن شارژرها را به طور خاص طراحی می کنند تا با باتری و فناوری شارژ گوشی به خوبی کار کنند.
اگر شارژر اصلی خود را گم کردید، سعی کنید جایگزینی با توان خروجی و استاندارد شارژ یکسان پیدا کنید. یا به دنبال شارژری بگردید که بتواند حداقل به اندازه توانی که گوشی شما قادر به تحمل آن است، انرژی ارائه دهد. به عنوان مثال، اگر تلفن شما دارای یک شارژر 20 واتی است، یک شارژر USB PD دیگر 20 واتی یا بالاتر باید آن را به همان اندازه شارژ کند.
با این حال، گاهی اوقات تلفن ها همراه با شارژر همراه نیستند. نترسید—مشخصات فنی دستگاه به صورت آنلاین تمام جزئیات شارژ مورد نیاز را دارد. به عنوان مثال، اگر به تازگی یک آیفون 15 پرو دریافت کرده اید و به شارژر جدیدی نیاز دارید، جستجوی آنلاین سریع «مشخصات آیفون 15 پرو»، سایت رسمی اپل را به عنوان بهترین نتیجه نمایش می دهد. در آنجا، در بخش «پاور و باتری»، نیازمندیهای شارژ را پیدا خواهید کرد، بنابراین دقیقاً میدانید در شارژر جایگزین برای تلفن جدید فانتزی خود به دنبال چه چیزی باشید.
اغلب شارژرهای فست شارژ مشخصات بسیار دقیقی برای تلفن های مختلف از جمله اطلاعات شارژ دارند. اگر برگه مشخصات نامشخص است، به طور کلی می توان تصور کرد که اکثر تلفن های اخیر از USB-PD پشتیبانی می کنند. بنابراین یک شارژر بین 15 تا 60 وات باید پایه های شما را بپوشاند. یکی را در آن محدوده انتخاب کنید، و باید آماده باشید.
برای شارژ بی سیم، مطمئن شوید که یک شارژر سازگار با استاندارد دستگاه خود تهیه کنید. Qi (تلفظ "chee") رایج است، اما برخی از برندها مانند سامسونگ و اپل فناوری بی سیم سریع خود را نیز دارند، مانند شارژ سریع بی سیم مگ سیف که در مقاله ای جداگانه هر آنچه از مگ سیف گوشی اپل باید بدانید را مورد بررسی قرار داده ایم.
همچنین مهم است که توجه داشته باشید که وات ذکر شده همیشه آن چیزی نیست که واقعاً در عمل به دست می آورید. بنابراین، یک شارژر 30 واتی ارزانتر (با کیفیت نسبتاً پایین) ممکن است از شارژر 18 واتی گرانتر و باکیفیت بهتر عمل نکند. در نهایت، شارژرهای خوب و باکیفیت دارای لوگوی گواهینامه هستند تا نشان دهند که تست های ایمنی مهم را پشت سر گذاشته اند. نوشته هایی مانند EAC، UL، CE، FCC، یا MFI به این معنی است که به طور کامل بررسی شده اند و برای شارژ دستگاه شما ایمن هستند.